Logo

De Kleine Trommelaar

Een kleine jongen woont bij zijn tante; de mensen in het dorp zeggen dat het zijn tante is.
Zijn tante vertelt hem dat zijn ouders dood zijn en ze is niet aardig voor de jongen. Als hij voor straf naar de schuur wordt gestuurd, vindt hij daar een trommel. Als zijn tante dat ontdekt is ze woest en hij vlucht het huis uit om nooit meer terug te komen. De trommel wijst hem de weg, opzoek naar zijn echte ouders brengt zijn muziek hem langs bossen en feestgedruis, maar ook langs rovers en oorlog. De keuzes die hij maakt zijn niet eenvoudig en hij laat zich helpen door zijn vrienden, de kinderen in het publiek.

Na de succesvolle tournees van 8ste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen, brengen wij een derde verhaal ten tonele van Nederlands bekendste kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

Met in de hoofdrol niemand minder dan Jochem van Gelder. Wist u dat hij ook een hele goede drummer is? En dat laat hij zien: Jochem vertelt het verhaal als het jongetje Joris dat opzoek gaat naar zijn ouders, het brengt hem bij rovers, de kerststal, slagvelden, feestgedruis en helden; zijn trommel beschermt hem en het publiek (de kinderen) bepaalt welke keuze de Kleine Trommelaar moet maken om zijn ouders te vinden. Zal dat lukken?

Jacques Vriens liet zich inspireren door de verhalen Die Blechtrommel van Günter Grass, Remi van Hector Marlot, Pinokkio en schreef speciaal voor Jochem dit ontroerende en vrolijke verhaal (Jochem kan immers ook heel goed trommelen).
De Kleine Trommelaar gaat over wat eenzaamheid met een kind doet, vriendschap, keuzes maken en vooral hoe belangrijk het is dat een kind een ‘thuis’ heeft.

Jochem van Gelder is een bekende Nederlandse radio- en televisiepresentator, zanger, schrijver en acteur. Hij is vooral bekend geworden om zijn geweldige omgang met kinderen in Praatjesmakers en de Disney Club. Zijn talenten voor kids én trommelen brengt hij samen in deze ontroerende voorstelling.

  • Leeftijd: 4/10
  • Genre: musical, interactief
  • Periode: oktober 2019 t/m februari 2020
  • Zaal: midden, groot
  • Ook geschikt als schoolvoorstelling! Combinatie vrije + schoolvoorstelling op twee aansluitende dagen is mogelijk

Cast

Spel: Jochem van Gelder & Ron Bons e.a.
Script: Jacques Vriens
Regie: Bruun Kuijt
Muziek en decor: Henri Doelenman
Productie: VET i.s.m. Jacques Vriens, Jochem van Gelder en Ron Bons