Logo

REIZIGERSVERHALEN 
hier, nu en nergens anders

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Eigen composities van Joshua Aaron en intrigerende reisverhalen, verteld door Melanie Leeflang en Jessica Kaasschieter, worden afgewisseld of helemaal in elkaar verweven. Ondersteund door een band en orkest vormt zich samen een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je zoals de titel suggereert mee op reis.

"Heimwee en verlangen. Of ben ik of de vlucht?"

Ondanks de titel gaat lang niet alle muziek van Joshua gaat over reizen. Joshua schrijft zijn gevoel van zich af met liedjes heimwee en verlangen; Het verlangen om te vluchten van thuis en de realiteit; Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Leef toch in het hier en nu, ook al heb je soms heimwee. Joshua beschrijft het verlies van zijn moeder en de heimwee naar het nest, maar hij zal je ook meenemen naar daar, waar je jezelf zal herkennen.

“Het was klein, het was groots, het drong door tot m’n ziel, kon als bezoeker jos’ ziel bijna aanraken, het was zo doordacht en compleet. Kippenvel vanaf de eerste seconde”.

De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes tot instrumentale climaxes. Joshua legt zijn ziel bloot met zijn muziek. Als luisteraar wordt je meegesleurd door allerlei herkenbare gebeurtenissen met bijpassende muzikale passages. Soms zetten de verhalen de luisteraar totaal op het verkeerde been. Een grappige situatie kan gevolgd worden door een nummer, wat je naar de keel vliegt. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten.

“Ik zat die avond op het puntje van mijn stoel om niets te hoeven missen”.

** Muziek & jong talent
Zaal: klein, midden
Leeftijd: 20+
Periode: hele seizoen