Logo

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Meeslepende verhalen ondersteund door een band. Samen vormt zich een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je mee op reis.

"Heimwee en verlangen. Of ben ik of de vlucht?" - Jacob Bron

“Ik koester het verlangen om gewoon te gaan. Om te vluchten. Weg van thuis. Ver van huis. Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Haast is hier het woord. Het meest gebruikt excuus. Ogen gaan alleen recht vooruit. Naar hetgeen wat men wil bereiken. Ik vertrek en beleef een tijdloos bestaan. Híer, nu en nergens anders, de realiteit volledig uit het oog verloren. Ik geniet, ook al heb ik soms heimwee… ”

"Muzikaal en inspirerend! Je krijgt er levenslust van; en dat heeft vreselijk zin!" - Margriet Stegmeyer

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Eigen composities van Joshua Aaron en intrigerende reisverhalen, verteld door Jessica Kaasschieter, worden afgewisseld of helemaal in elkaar verweven. Natuurlijk verhalen van Joshua zelf, maar ook van andere reizigers, die zijn pad kruiste. Ondersteund door een band en orkest vormt zich samen een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je zoals de titel suggereert mee op reis.

“Ik zat die avond op het puntje van mijn stoel om niets te hoeven missen”. - Chris van der Giessen

De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes, binnen de genres country en pop, tot instrumentale climaxen. De reisverhalen worden op een beeldende wijze verteld, waardoor je er als luisteraar bijna zelf bij bent. Van een prachtige wandeling in de woestijn of een storm op zee tot het verdwalen in de mistige, hoge bergen. Je hoeft geen ervaren reiziger te zijn om het volledig te ervaren. Bovendien gaat lang niet alles over reizen. Soms zetten de verhalen je totaal op het verkeerde been. Nadat er nog even grinnikt wordt om het vorige verhaal volgt er een nummer, wat je naar de keel zal vliegen. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten. Ieder mens is een reiziger en hun paden kruizen hier.

Joshua Aaron is een 25-jarige componist en singer-songwriter uit Haarlem. Hij studeerde toetsen aan de popafdeling van het Codarts conservatorium te Rotterdam. In 2017 studeerde Joshua af met een spectaculaire theatershow, wat tevens de geboorte van Reizigersverhalen betekende.

  • Genre: muziek en nieuwe binnenkomer!
  • Periode: hele seizoen 2019-2020
  • Zaal: klein, midden

Meer informatie over Joshua, zijn verhalen en muziek.


Band en verhalen

Muziek: Joshua Aaron
Verhalen: Joshua Aaron, Melanie Leeflang, Jessica Kaasschieter, Bastiaan Brink en Floortje Dessing

Piano en zang: Joshua Aaron
Drums: Remon Hubert
Bas: Jaro Bellekom
Gitaar: Bas Phaff
Cello: Jascha Bordon
Violen: Nadine Dekker en Gera Kruithof

Voor theaters

Download hier het ZIP-bestand met publiciteitsmateriaal voor de theaterbrochures. Dit bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Beeldmateriaal