Logo

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Meeslepende verhalen ondersteund door een band en orkest. Samen vormt zich een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je mee op reis.

"Heimwee en verlangen. Of ben ik of de vlucht?" - Jacob Bron

Joshua's passie voor muziek gaat nauw samen met reizen. In Reizigersverhalen worden verhalen verteld door Jessica Kaasschieter. Natuurlijk de waargebeurde verhalen van Joshua zelf, maar ook die van publiek bekendere namen, zoals Floortje Dessing en Bastiaan Brink, wat samenkomt in een spannend geheel. Joshua maakte reizen door Zuid-Oost Azië, Indonesië, het Midden-Oost en Midden-Amerika. Dit is een grote inspiratiebron voor zijn huidige muziek.

Lang niet al zijn muziek gaat over reizen. Joshua schrijft zijn gevoel van zich af met liedjes over heimwee en verlangen; Het verlangen om te vluchten van thuis en de realiteit; Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Leef toch in het hier en nu, ook al heb je soms heimwee. Hij beschrijft het verlies van zijn moeder en de heimwee naar het nest en legt daarmee zijn ziel bloot. Hij zal je ook meenemen naar daar, waar je jezelf zal herkennen.

"Muzikaal en inspirerend! Je krijgt er levenslust van; en dat heeft vreselijk zin!" - Margriet Stegmeyer

Joshua Aaron is een 25-jarige componist en singer-songwriter uit Haarlem. Hij studeerde toetsen aan de popafdeling van het Codarts conservatorium te Rotterdam. In 2017 studeerde Joshua af met een spectaculaire theatershow, wat tevens de geboorte van Reizigersverhalen betekende.

“Ik zat die avond op het puntje van mijn stoel om niets te hoeven missen”. - Chris van der Giessen

De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes tot instrumentale climaxen. Als luisteraar word je meegesleurd door allerlei herkenbare gebeurtenissen met bijpassende muzikale passages. Soms zetten de verhalen de luisteraar totaal op het verkeerde been. Een grappige situatie kan gevolgd worden door een nummer, wat je naar de keel vliegt. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten.

  • Leeftijd: 20+
  • Genre: muziek en nieuwe binnenkomer!
  • Periode: hele seizoen 2019-2020
  • Zaal: klein, midden

Meer informatie over Joshua, zijn verhalen en muziek.


Band en verhalen

Muziek: Joshua Aaron
Verhalen: Joshua Aaron, Melanie Leeflang, Jessica Kaasschieter, Bastiaan Brink en Floortje Dessing

Piano en zang: Joshua Aaron
Drums: Remon Hubert
Bas: Jaro Bellekom
Gitaar: Bas Phaff
Cello: Jascha Bordon
Violen: Nadine Dekker en Gera Kruithof