Logo

Werken aan Denk aan Mij is een feestje.

0
tag

Denk aan mij

victor van swaay

Werken aan Denk aan Mij is zoals altijd met stukken van Hetty Heyting een feestje.

In de eerste plaats dankzij het doorgetimmerde stuk met herkenbare personages van vlees en bloed, geestige dialogen, krankzinnige situaties en een knappe spanningsopbouw. Dit zorgt ervoor dat ik fluitend door het almaar kouder en kaler wordende Amsterdam naar de behaaglijke repetitieruimte in het Werktheater fiets, alwaar wij immer vrolijk verwelkomd worden door Hans en zijn medewerkers.

De actrices die ik mag regisseren maken het feestje compleet. Het grote komische talent van alle vier zorgt dagelijks voor veel hilariteit én mooie momenten. Voeg daarbij hun gedegen vakkennis, ervaring en professionele mentaliteit en je hebt een combinatie om je vingers bij af te likken.

Al vanaf de eerste week kwamen de rollen tot leven: de door Hetty gespeelde klunzige, hypochondrische Aafke ( sommige mensen hebben weinig geluk in het leven…), de uitdagende, sexy Doris die door Irene Kuiper neergezet wordt, de droge humor die Jacqueline Kerkhof aan de lesbische Pem meegeeft en de uitzinnige, licht alcoholische Jeanine van Sjoera Retèl.

En het klikt tussen de genoemde actrices. Ze geven elkaar de ruimte en de voorzetten voor het maken van een grap, gunnen elkaar hun momenten en helpen elkaar waar nodig.

Er komen tal van zaken aan de orde in het repetitielokaal: ruzie met een rekwisiet, in dit geval een gele stretcher. En hoe doe je alsof je een fles wijn ontkurkt en het publiek tóch de plop laat horen? Het mimen van een glazen wand, een ‘danse macabre ‘ timen op muziek, moet je een zin nou snel of langzaam zeggen om de zeggingskracht te vergroten of een pauze kort of lang laten duren? Het fijne handwerk dus van ons prachtige vak, dat door ons allen met veel liefde, toewijding en precisie wordt uitgeoefend.

Een vreugdevolle repetitietijd dus en ik ben er van overtuigd dat ons enthousiasme over zal slaan op het publiek, want daar maken we het voor.

Ik kan met overtuiging zeggen: Komt dat zien!!

Victor van Swaay
Regisseur

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking