Logo

Gerard Cox verrast door collega's bij start repetities

0
tag

Angelique Mulders  -15-10-19

Bijna 80 en eindelijk een eigen soloshow: ‘Iedereen is dol op onze nationale mopperaar Gerard Cox’

Hij was onder ‘sinistere voorwendselen’ naar café Ech Wel aan de rand van Het Park gelokt. Maar de glimlach kwam snel op het gezicht van Gerard Cox (79) toen hij vakgenoten en kompanen als Jenny Arean, Lee Towers, Tony Neef, Cor Bakker, Richard Groenendijk en Willibrord Frequin in het zaakje zag zitten.
Allemaal mensen die de geboren Rotterdammer vanmiddag een (publicitair) hart onder de riem kwamen steken in zijn voorbereiding voor COX. Zijn eerste solovoorstelling na tientallen jaren ervaring in de entertainmentwereld. De try-outs starten op 7 november, met de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen als de plek waar de eerste twee shows worden opgevoerd. Zondagmiddag 24 november is de officiële première in Schiedam. Verder lezen? Klik op de foto.

Lees meer

Bruun Kuijt over Henrike en De Kleine Trommelaar

0
tag

Bruun Kuijt over Henrike en theatermaken

- 7-10-2019

"Wat Henrike van Engelenburg en ik delen is de liefde voor theater en de wil om kwalitatief goede producties te maken. Bij Henrike heb ik De Kleine Kapitein mogen regisseren. Een waar feestje om te maken en te zien met verschillende casts. En nu Henrike heeft besloten om zelf te gaan schrijven en mij heeft gevraagd haar daarbij te helpen, doe ik dat graag. Omdat ik benieuwd ben wat zij wil maken en wat haar creatieve geest voor ons in petto heeft. Om alles te halen uit de mogelijkheden die er liggen. En om straks een mooi theaterstuk op de planken te zien waar zij trots op kan zijn. Zodat het publiek mee kan maken wat ze in haar hoofd heeft bedacht. Daarom, omdat theater zo mooi kan zijn."

Lees meer

Ondernemer gezocht en gevonden!

0
tag

- 1 oktober 2019

Claudia van Hulst: nieuwe impresario
Vanaf 1 november neemt Claudia van Hulst het stokje van de tourneeplanning van Henrike van Engelenburg over.

Claudia werkte de afgelopen jaren bij de Stadsgehoorzaal Vlaardingen en is een geboren netwerker. 
Binnenkort volgt hier een interview met haar en zal zij contact met de theaters opnemen om persoonlijk kennis te maken.

.

.

Lees meer

Claudia van Hulst over het aanbod van 2020-2021

0
tag

de kleine trommelaar

- 3 oktober 2019

Het is dit jaar geen groot aanbod maar wel een bijzonder aanbod. Henrike gaat niet weg uit het theater, zij stort zich volledig op het schrijven. Zij heeft haar eerste script geschreven voor de voorstelling De Kleine Trommelaar. En niet alleen omdat hij goed is, maar ook omdat ze zich veilig voelt bij hem, koos zij voor de regie Bruun Kuijt. Met wie zij eerder De Kleine Kapitein maakte. Het is ook fijn dat zij het vertrouwen krijgt van Stichting OTO, de producent van De Kleine Trommelaar. 
Ik vind Henrike dapper dat zij een nieuwe koers durft te varen en, net als Joris in De Kleine Trommelaar, haar talent verder ontwikkelt. Hij met trommelstokjes, Henrike met haar pen. Gun haar daarom een speelbeurt in uw theater.  

Lees meer