Logo

Geproduceerd door Stichting Sunshiptree De muziektheatervoorstelling De Koningin van Paramaribo vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, de roemruchte Maxi Linder. 

Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ‘de hoge heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen.
Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ‘motyo’ in hart en nieren.

Als 15-jarige zet Maxi de bioscoop op stelten, we zien hoe ze haar omgeving terroriseert. Alles komt aan bod: van haar hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig toen de jazzmuziek in Paramaribo klonk tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft. Een verhaal in 6 scènes, met songs over de 7 hoofdzonden en veel dans onder andere de beruchte black bottom, begeleid door een ensemble en een soundtrack die ons terugbrengt naar het Suriname van 1920/1930.

Clark Accord debuteerde tien jaar geleden met zijn roman De Koningin van Paramaribo. Het boek werd een bestseller met vele vertalingen en al meer dan 120.000 exemplaren verkocht.

De pers over de voorstelling:
‘Maxi Linder. Een rol die op sublieme en zeer geslepen wijze wordt neergezet door Sarina Voorn’ (De Ware Tijd)
‘Sarina Voorn zet op een indringende wijze een vrouw neer die gehard is door het leven. Meeslepend is ze, als haar stem de zaal doet zinderen met krachtige songs over het turbulente leven. Overtuigend is ze in woord en gebaar…’ (Theaterjournaal.nl)
‘Mooie liedjes over de zeven hoofdzonden’ (Metronieuws)
‘..een sterke cast die een schitterende voorstelling neer weet te zetten waar iedereen met een lach en een traan naar kan kijken’ (Musicalsites.nl)

‘Zeer onder de indruk…zo mooi, verjongd en vernieuwd...prachtige zangkwaliteit...kippenvel!' aldus Jetty Mathurin bij AT5

Met: Sarina Voorn als Maxi, John Oldenstam,
Noah Blindenburg, Vicky Wesseling en Sam Beisser
Tekst: Clark Accord
Artistieke leiding en liedteksten: Anousha Nzume
Composities: Helge Slikker, Mark Milan en Anousha Nzume
Regie: Inna van den Hogen

Arrangementen, muzikale leiding en toetsen: Mark Milan
Basgitaar: Dave Klimsop
Percussie en drums: Janco van der Kaaden

Met dank aan AFK, NFPK en het M-Lab

Fotografie: Patricia Steur
Geluid: Henriet Huisman
Lichtontwerp/licht Joep Vermeulen
Kostuums: Merel Oostendorp

Tourmanagement: Bjorn Jansen Lijn6
Regie assistent: Jildau Molenaar
Uitvoerend producent: Van Engelenburg Theaterproducties
Producent: Helena Stockmann, Sunshiptree

In het nieuws

Datum

Medium

Muziek

Lied

Onmatigheid

Lust

Woede