Logo

MUZIEK Hoep Hoep Hiezee! is een muzikaal prentenboek waarin Firma Baardmijt langs bizarre rijmwoorden, ritmische taal en gekke woord-associaties bladert. Een fysieke familievoorstelling (7+) waarin de teksten van Drs. P tot leven worden gebracht.

Taalvirtuoos, dichter en schrijver Drs. P (1919-2015) bezit het talent om van gewone dingen iets bijzonders te maken. Dit alles gaat gepaard met humor en af en toe een tikkeltje luchtige wreedheid. Zijn gedachtegoed vormt het uitgangspunt van de voorstelling. Hoep, Hoep Hiezee! is een absurde voorstelling vol taaljeuk en woordzwellingen. Het geeft je een andere kijk op taal.

Het verhaal gaat over “De gezusters Karamazov”, twee zussen die al jaren harmonieus samen leven. Totdat een erfenis ze tot verdeeldheid brengt. Ze worden blind van hebzucht wat leidt tot hevige ruzies met vergiftiging als gevolg. De zussen lijden aan een buitensporige fantasie. Alles is voor hen aanleiding tot iets bijzonders. 
Met muziek, beweging, rekwisieten en taal springen ze van de hak op de tak en associëren er lustig op los. Zo gaat een kopje thee drinken bij hen gepaard met het temperaturen van de thee, het overgooien van het zakje en kopjes die achterstevoren worden ingeschonken. En een stuk broccoli dient als tennisracket, okselhaar of telefoon. 
De firma Baardmijt bestaat uit Jurrit de Bode en Dorien Haan. Zij maken voorstellingen die kriebelen en schuren met zo nu en dan een viezig randje. 
Jurrit de Bode: “Ieder lied van de Drs. laat me weer gniffelen. Ik maak graag zo nu en dan een ritje in zijn hersenpan.”
Dorien Haan: “Drs. P lijkt een groot kind met de bagage en kunde van een oude man. Zijn gekte werkt aanstekelijk. Wat zou het tof zijn om kinderen kennis te laten maken met dit brein.”

Voor theaters

Klik hier en download het ZIP-bestand met promo-materiaal voor de theaterbrochures.

Het promo-materiaal bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Promobeelden

Cast

Spel en muziek: Jurrit de Bode en Dorien Haan

Tekst: drs P.

Regieadviezen: Ivo de Wijs