Logo
Jan Elbertse en Marloes van den Heuvel

"Komen we hier om te kijken of om te spelen?" Zo begint De Papegaaienjas waarin Archibald en Carola hun vergeetachtigheid inzetten om de dag op een vrolijke en enthousiaste wijze naar de hand te zetten. Een intiem poëtisch blijspel waarbij het soms lijkt of ze het niet helemaal op een rijtje hebben. Het is maar hoe je het bekijkt. Alles is nieuw wanneer je geen geheugen meer hebt. Zijn ze de weg kwijt? Of staan ze als een jong kind onbevangen in het leven en kunnen ze nieuwe of andere betekenissen geven aan de dingen om hen heen? Een ding weten Archibald en Carola zeker, ze zijn elkaar op een mooie dag ergens tegengekomen op een groot plein. Zij was haar duim kwijt en hij wist niet meer wie hij was. Samen gaan ze verder.

Waar het hoofd niet regeert is de fantasie troef!

Aankomende speeldata

24 11 2017

20.30 uur

GRONSVELD

Reacties

De Papegaaienjas heeft gespeeld voor een lovend publiek! Zie hieronder enkele reacties.

"Grappig, warm, ontroerend."

"Verrassend, je wordt telkens op het verkeerde been gezet. Ontroerend, door de genegenheid en liefde voor elkaar. Grappig door de bizarre situaties. Herkenbaar, we hebben allemaal wel mensen in de omgeving die dementerend zijn. Maar het hoeft niet eens over dementerenden te gaan, het is zo speels opgezet dat het multi-interpretabel is. In elk geval een aanrader, ik heb genoten."

"Treffend hoe toch ook de onzekerheid naar voren kwam en de kwetsbaarheid van deze mensen."

"Raadselachtig, herkenbaar, verrassend, geestig. Kleine los lijkende scenes verbonden door de dunne draad van twee vertederende personages."

"Met schijnbaar simpele middelen nemen de beide acteurs je mee naar de verwarrende krochten van de geest van twee oudere mensen die de weg aan het kwijtraken zijn. En die nu eens elkaar uitdagen, dan weer elkaar troosten en helpen overeind te blijven. Mede door de voortdurende wisselende focus boeiend van begin tot eind."

Cast

Spel: Jan Elbertse en Marloes van den Heuvel
Schrijver: Ad de Bont
Speelduur: 50 minuten

Voor theaters

Klik hier  en download het ZIP-bestand met promo-materiaal voor de theaterbrochures.

Het promo-materiaal bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Promobeelden, van Bart Blom