Logo
Like 1511

DE OASE BAR IS WEER OPEN! ROTTERDAMSE SING-A-LONG IN DE DOELEN
De succesvolste productie van 2016 viert feest met 8 acht unieke concerten en gastoptredens van vele bekende artiesten

Ron Brandsteder staat het gouden theaterkoppel Gerard Cox en Joke Bruijs dit keer bij in hun rollen als Harry en Ali, eigenaren van de populaire Oase Bar.
De Oase Bar, was afgelopen theaterseizoen dé hit van Rotterdam. Alle voorstellingen waren ramvol uitverkocht. De Rotterdammers kregen er geen genoeg van. Sommigen hebben meerdere malen de voorstelling gezien. Vooral de Rotterdamse liedjes van weleer werden omarmd door het publiek.

"En dat is precies wat we in de Doelen gaan doen: samen zingen", zeggen Van Engelenburg en Ragas. "De Oase Bar is vorig jaar geopend en viert dit jaar feest met alle Rotterdammers in acht unieke sing-a-longs met pure Rotterdamse liedjes."
Net als vorig jaar zullen bekende Nederlandse artiesten elk concert, als look a like van zichzelf, de show komen verrijken. Elk concert is dus anders en daardoor uniek. De komende maanden zullen de gastoptredens van alle andere artiesten bekend worden gemaakt.

'De Oase Bar viert een feestje' is een ode aan Rotterdam
De Oase Bar opende vorig jaar weer haar deuren onder bezielde leiding van Ali (Joke Bruijs) en haar zorgbehoevende man Harry (Gerard Cox). De drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oase Bar. De vervallen bar is inmiddels populairder dan ooit en geeft acht keer een groot feest. Maar Harry en Ali weten nooit wie zich die avond zal melden om hun stamgasten te vermaken. Met Harry’s hartproblemen is elke spanning af te raden. Het publiek wordt dan ook gevraagd een bijdrage te doen door het feest op gang te houden en mee te zingen. Lukt het Harry en Ali om elke feestavond tot een goed einde te brengen?

De voorstelling gaat op 9 september 2017 in première in De Doelen (8 september voorpremière) en komt elke maand tot en met december twee maal terug. Kaarten zijn vanaf mei te koop. 

Vier unieke edities! Elke maand 2 concerten met bekende gastspelers. Kijk hier voor het gasten overzicht en de tickets.  

  • Eerste editie: vrijdag 8 september, 20.00 uur, voorpremière / zaterdag 9 september 2017,20.00 uur, première
  • Tweede editie: donderdag 12 oktober 2017, 20.00 uur / vrijdag 13 oktober 2017, 20.00 uur
  • Derde editie: zaterdag 25 november 2017, 20.00 uur / zondag 26 november 2017,15.00 uur
  • Vierde editie:  donderdag 7 december, 20.00 uur / zaterdag 9 december 2017, aanvang 15.00 uur - dernière

Extra informatie
De Oase Bar is een idee van Rachel van Olm en Harry-Jan Bus. Zij produceerden de eerste versie van de voorstelling die gebaseerd is op het leven van de legendarische componist, tekstschrijver en muzikant Jaap Valkhoff. Hij was te zien in de zomer van 1996 in een tent naast Hotel New York. Bus & van Olm zijn ook de oprichters en directie van Theater Walhalla op Katendrecht.

Gerard Cox (die dit jaar 76 is geworden) en Joke Bruijs (die dit jaar 65 is geworden en haar jubileum groots viert in De Doelen) speelden in 2011 op een afscheidsavond van een Rotterdamse theaterdirecteur een echtpaar dat de Rotterdamse kroeg ‘De Oase Bar’ runt. Deze hilarische scene was die avond een grote hit en bracht Gerard Cox op het idee om er een volledige voorstelling van te maken. Ragas en Van Engelenburg, die in 2013 en 2014 de succesvolle voorstelling Alles Went Behalve Een Vent voor Joke en Gerard produceerden, waren enthousiast en lieten scriptschrijver Dick van den Heuvel het idee uitwerken tot een volwaardige voorstelling.

CD De Oase Bar

U kunt thuis het feestje verder vieren met de cd van De Oase BarKlik hier om de cd te bestellen.

In het nieuws

Datum

Medium