Logo

Carnaval der Dieren (4+)

MET ARJAN SMIT EN HET BEROEMDE PIANODUO MARTIJN EN STEFAN BLAAK
Het is nacht, en alle dieren in de dierentuin liggen lekker te slapen. Behalve Camille de aap. “Ik wou dat er eens iets leuks gebeurde”, zucht de aap en hij leunt slaperig tegen de deur van zijn hok. Wat is dat? De deur gaat langzaam open. Is dat even een verrassing! Met één sprong is Camille buiten.

En zo begint de reis van Camille door de dierentuin. Hij brengt een bezoek o.a. aan de chagrijnige leeuwen, de angstige kippen, een overijverig muildier, de relaxte schildpad, de prikkelbare olifanten, de lenige kangoeroes, de sierlijke vissen en de vrolijke vogels.

De fantasierijke teksten van Hetty Heyting, in deze voorstelling verteld door rasverteller Arjan Smit (“van Sesamstraat”), laten alle emoties voorbijkomen. Ze prikkelen de fantasie en laten kinderen zien welke reacties er bij welke emoties verwacht kunnen worden. Als in een echte fabel zijn de dieren net mensen.

Onder pianobegeleiding van het beroemde duo Martijn en Stefan Blaak, haal je bovendien hoogwaardige muzikaliteit de school in!

De voorstelling “Carnaval der dieren” leent zich uitstekend als inspiratie voor aanvullende lessen. Afhankelijk van welke groep zijn er o.a. kleurplaten, woordspelletjes of puzzels beschikbaar, waarbij er met de kinderen nagepraat kan worden over de voorstelling. De voorstelling is geschikt voor de groepen 1 t/m 6.
Het pianoduo heeft uiteraard voor deze voorstelling een piano nodig. Veel scholen hebben een piano, maar ook voor de scholen zonder piano is er een oplossing en kan het pianoduo zelf voor een instrument zorgen.

Teksten:Hetty Heytingen verteld door rasverteller Arjan Smit(“van Sesamstraat”), onder pianobegeleiding van het beroemde duo Martijn en Stefan Blaak