Logo

De Kleine Trommelaar - Jacques Vriens

DE KLEINE TROMMELAAR
naar een nieuw verhaal van Nederlands bekendste kinderboekenschrijver Jacques Vriens.
Van de makers van prijswinnende producties zoals Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen

Een kleine jongen woont bij zijn tante; de mensen in het dorp zeggen dat het zijn tante is.
Zijn tante vertelt hem dat zijn ouders dood zijn en ze is niet aardig voor de jongen. Als hij voor straf naar de schuur wordt gestuurd, vindt hij daar een trommel. Als zijn tante dat ontdekt is ze woest en hij vlucht het huis uit om nooit meer terug te komen. De trommel wijst hem de weg. Op zoek naar zijn echte ouders brengt zijn muziek hem langs bossen en feestgedruis, maar ook langs boze bijen en oorlog. De keuzes die hij maakt zijn niet eenvoudig en hij laat zich helpen door zijn vrienden, de kinderen in het publiek.

De populaire Spangas acteur Steef Hupkes vertelt het verhaal van Joris, die opzoek gaat naar zijn ouders. De reis brengt hem bij slagvelden, feestgedruis en helden; zijn trommel beschermt hem. Jacques Vriens liet zich inspireren door de verhalen Die Blechtrommel (Günter Grass), Remi (Hector Marlot), Pinokkio (Carlo Collodi) en zelfs Erik of het Klein Insectenboek van onze eigen Godfried Bomans. Hij schreef speciaal voor de makers dit ontroerende en vrolijke verhaal.

De Kleine Trommelaar maakt grote mensenzaken inzichtelijk voor de jeugd. Het gaat over keuzes maken en hoe moeilijk het is daarin je hart te blijven volgen.
En vooral over hoe belangrijk het is dat een kind een ‘thuis’ heeft.

Steef Hupkes is bekend bij de jeugd als leraar Jochem Damstra in de serie Spangas. Zijn talenten voor kids én trommelen brengt hij samen in deze ontroerende voorstelling.

Cast

Cast: Steef Hupkes e.a.
Script: Jacques Vriens
Regie: Pepijn Cladder
Tourneeplanning: VET
Productie: Henrike van Engelenburg i.s.m. Jacques Vriens, aangemoedigd door Jochem van Gelder & Ron Bons

Voor theaters

Download hier het ZIP-bestand met publiciteitsmateriaal voor de theaterbrochures. Dit bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Beeldmateriaal