Logo

Vanwege het grote succes wordt de toneelvoorstelling naar het bekroonde boek van Jacques Vriens nu in 2019 nogmaals uitgebracht. Oorlogsgeheimen ‘behoort tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen’ Musicalbites.nl en ‘sterke voorstelling’ Jacques D’Ancona – Dagblad van het Noorden.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Lovend ontvangen door publiek en pers: ‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’ Theaterkrant 2012Een tijdloosverhaal van twee goede vrienden in oorlogstijd. Oorlogsgeheimen werd in 2012 uitgebracht door Henrike van Engelenburg en werd uitgeroepen tot de beste jeugdvoorstelling van 2014.


Leeftijd: 9+
Periode: maart 2019 - mei 2019
Uitkoopsom €1.950 / Garantiebedrag €1.650
Midden- en kleine zaal

Cast

Spel: Maarten Ebbers en Maria Noë 

Regie: Pepijn Cladder
Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk
Script: Tom Sijtsma
Beeld: John Bosgra
Decor: Elze van den Akker

Producent: Stichting OTO
Idee: Henrike van Engelenburg

Voor theaters

Klik hier en download het ZIP-bestand met promo-materiaal voor de theaterbrochures.

Het promo-materiaal bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Scènefoto's, door Govert de Roos